27.02.2011 г., 0:10 ч.

Любов да остава 

  Поезия » Любовна
490 0 1

 

 

      Защо любовта не остава такава,

      каквато била е

      на млади години?!

      Защо примирение само

      остава?!

      Защо се превръщат сърцата

      в пустини?!

 

      И чувствата с времето ли остаряват?!

      Годините всичко ли

      изпепеляват?!

      Не зная,

      но трябва любов да остава,

      тъй както след огъня -

      тлее жарава!

 

      Разровиш ли в нея - да се съживява!

      Разровиш ли в нея -

      жив въглен да има!

      Искрица любов

      нека в нас да остава!

      Да топли сърцата

      в студената зима!

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??