Защо любовта не остава такава,
каквато била е
на млади години?!
Защо примирение само
остава?!
Защо се превръщат сърцата
в пустини?!
И чувствата с времето ли остаряват?!
Годините всичко ли
изпепеляват?!
Не зная,
но трябва любов да остава,
тъй както след огъня -
тлее жарава!
Разровиш ли в нея - да се съживява!
Разровиш ли в нея -
жив въглен да има!
Искрица любов
нека в нас да остава!
Да топли сърцата
в студената зима!
© Славка Любенова Все права защищены