30.06.2021 г., 12:37 ч.  

Любов доказва се в най- труден миг 

  Поезия » Любовна
880 1 6

Блаженни са красивите слова,

уханни като в дните в пролетта.

Цветя разцъфват в свежата трева

и чувствата политат със мечта.

И лятото е топло, нежността

е вдъхновена от лъчист Светлик,

но идва в ден един и есента,

изпитваща със болката гръдта.

В слана ли ще изтлее обичта?

   Любов доказва се в най- труден миг...

 

В безжални утрини душа едва

съзира вяра... искам с верността

надежда влюбена да обновя,

да ме изпълва само доброта.

Раздялата е тежка и света

променя се и в мен напира вик,

но няма от тъга да изкрещя...

Ще те обичам даже и в леда,

ще те мечтая в зимата, в студа.

   Любов доказва се в най- труден миг...

 

Не ме оставяй сам сега... Снова

по пътищата зли на ориста.

Отново се върни при мен... Зова

пречистата ти, жива красота.

Ограбва ме, без тебе, самота

и в мен забива острия си щик.

Сърцето ми прободено не ща

да гасне тъжно в мрака на нощта.

Не си отивай... Смисъла е тя...

   Любов доказва се в най- труден миг...

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??