15.07.2006 г., 20:37 ч.

Любов жадувана... 

  Поезия
792 0 2

             Любов жадувана, любов все тъй желана
             като топлия полъх на вятъра
             с въздишка докосна сърцето ми ледено.
             И виж как топи се ледът -
             капка по капка, сълза след сълза -
             превърна го в бисерно езеро.

             И виждам как ме галят очите ти,
             докосвайки с поглед
             всяка част от мойто тяло.
             А аз потръпвам цялата от нежност
             преливаща във страст неудържима
             едва прикривам лудия копнеж
             с ръце си тялото ми да докосваш.

             И взирайки се във утайка от кафе
             опитвам се да разгадая свойто бъдеще.
             Хайде, върви си Самота - 
             научих се без тебе да живея.
             За мене ти си само спомен, тъмно минало
             през пръстите изтекъл като пясък
             загубена в пустинята след буря.

             Здравей Любов, жадувана и тъй желана.
             Ела, аз ще те взема цялата.
             Ела и в мене остани...

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дими, чакам те в лит.клуб в нашият град.Иван
  • Е, Светльо, приемам оценката ти. Знам, че не е от най-добрите ми стихове. Ще ме посъветваш ли как да го поправя, за да звучи по-добре?
Предложения
: ??:??