10.01.2017 г., 21:43 ч.  

Любов ли е 

  Поезия » Любовна
1245 2 9

 

 

Любов ли е

 

Тежат ми неизплаканите сълзи,
небето изтъня и стана сиво,
и в парещите мисли неспокойни
завивам си душата мълчаливо.

 

И стигат ми сто грама нежност само,
за да удавя тишината в ласки,
морето ми - за тебе закопняло,
да заглуши пресъхналия крясък.

 

Ръцете ми - криле на пеперуда,
ще те прегърнат топло, безнадеждно,
ще скрия своята тъга от тебе,
за да ме имаш цяла и безбрежна.

 

Събуждам се с копнеж на свежо утро,
любов ли е, аз питам ветровете,
а те ми отговориха бездумно -
на вечност сте обречени и двете.

© Жулиета Великова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??