Откъсна ми... парче... любов -
не повече... от... килограм.
Поведе го към... ешафод -
без угризения и капка жал.
Любов... безмълвно ампутирана,
в мираж родена и... обезкостена -
пулсира във аритмия... съсирена,
в проточен вопъл... упоена...
Сега... с осиновени чувства
стоиш пред мен на прага,
с душа... преситена да блудства
от диагноза... вечния бродяга.
Предлагаш ми любов... с байпас -
май... повече от... килограм.
Безочливо ме гледаш... от анфас.
Отивай си!... Не си желан!...
МАГИ
© Магдалена Рашева Всички права запазени