20.09.2007 г., 11:22 ч.

Любов на залез 

  Поезия
556 0 2
       Любов на залез

Любовта на младите се дава,
но и на стари не прощава,
гостенка неканена е тя,
долетяла в есента.

На залез слънце отредена,
с надежди заредена,
тропа тя на нашата врата
и ни връща в младостта.

Уплашени от нейната поява,
че нещо късно тя се дава,
смутени, стискаме ръце:
къде ли ще ни понесе?

А любовта е песен млада,
птица, волна полетяла.
Вечна младост носи тя.
Добре дошла на моята врата.

 
 

 
 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??