Любов наполовина
Не се опитвай любовта да разделиш на две,
защото тя е неделима!
От този опит ти ще сътвориш
едно - единствено...две /непълни половини/!
Не ми разказвай как обичаш мен
и как единствена съм под небето,
и че при нея ще си още ден,
защото тя в душата е, а аз - в сърцето!
Не искам да съм с тебе вечерта,
а през деня с нея ти да бъдеш...
и само под воала на нощта
да ме обичаш и ме любиш.
Кажи, кому е нужна половин любов,
от хорски погледи прикрита...
За нея знаем само ти и аз...
и вятърът, луната и звездите!
Кому е нужно половин сърце,
щом половината душа я няма!
Не искам да участвам с теб сега
в поредната триъгълна измама!
© Мариана Всички права запазени