Любов от пръв поглед
С толкова момичета играехме на двора,
в един клас учехме, лудувахме,
срещахме се с много и различни хора,
растяхме, спортувахме, танцувахме.
Толкова момичета и всичките хубави!
Още не се бяхме влюбвали в тях.
А ти някак внезапно пред мен се яви
и от първият поглед в теб се влюбих!
Все още се радвам на твоята доброта и хубост.
И оставям скъп завет на нашите деца:
Дръжте чисти своята душа и съвест,
защото никой не знае кога ще дойде любовта!
Онази - голямата, човешката любов,
която те кара да не признаваш прегради,
за която на всичко би бил готов -
дори да сваляш звезди и цели звездопади!
От пръв поглед - има и такава любов.
1962 г.
© Асен Стефанов Всички права запазени
която те кара да не признаваш прегради,
за която на всичко би бил готов -
дори да сваляш звезди и цели звездопади!
Красиво...1962...много време е минало...но може би такава любов остава вечна...=)