15.11.2007 г., 10:17 ч.

Любов последна е за нас 

  Поезия » Любовна
1814 1 13
   Любов последна е за нас

Първата любов не се забравя,
оставила е своите следи.
Но последната е още жива,
дори и болка да мълви.

За първата любов забрава има,
дошла е друга след това.
Но кога годините са много,
остава само празнота.

За любовта тъгувам скъпи,
за гостенката в залеза дошла.
Ти обичта не заслужаваш,
с любовта не мога да се разделя.

С нея и ти не се разделяш,
дори да бягаш ти от мен.
Последна обич трудно се забравя,
търкаля се животът ден след ден.

Ще има срещи след раздяла
и нежност от очите ще струи.
Ще възкръсне след забрава
и спомените пак ще съживи.

А после бавно ще умира,
ще остарява час след час.
Не е тя дадена за радост,
но последна е за нас.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??