21.11.2019 г., 22:50 ч.

Любов Семейство Вяра 

  Поезия
687 0 0

ЛЮБОВ СЕМЕЙСТВО ВЯРА

 

Бог огледа своето създание – Земята.
Изпълни я с въздух, вода, плодородие.
Рече: „Тук ще живеят обичани децата ми
от век, в век с Вяра, Любов, Благородие.“

 

Той е Любов и Любов даде на чадата си,
да ги води по пътя от самото им рождение.
Даде им и своите Божествени закони,
сочейки имената на възход и падение.

 

Основа на този здрав земен градеж
ще е семейството, в Любов изградено
и неговия непреходен, изконен стремеж
да не се загуби Богоугодното човешко семе!

 

От Любовта се раждат Вярата и Надеждата,
които ни даряват с радост, обич и щастие,
оная страст във всеки човек – копнежната,
криле да разтвори в небесното всевластие.

 

Даде ни също болката в душата и тялото,
за да ни покаже, че Вярата сме нарушили.
Грехът разрушава единството на цялото
и път за сатанинското в нас сме сторили.

 

Неразрушимо трябва да е семейството
и обществото като по-голяма единица,
да не тъне в греховност и бездействие,
като топяща се безцелно Божия свещица.

 

Бог ни възлюби и дълго всичко прощава,
но ние се възгордяхме и вече "Богоравни"
се видяхме. Сега искаме отново пощада,
но прошка се не дава на души в кърви удавени...

 

21 11 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??