11.01.2008 г., 9:25 ч.

Любов такава 

  Поезия » Любовна
931 0 9

ЛЮБОВ ТАКАВА

Аз

не знаех,

че има

любов

такава,

когато наоколо

е безнадеждно

пусто,

когато

въздухът те задушава,

и сълзите

сами текат,

когато

сенки те преследват

и изгарят...

 

А вгледаш ли се

през сълзи,

тези сенки са

една,

една единствена,

неуловима,

единствена и бледа,

а личи,

студена,

а гори,

ледена,

а възпламенява,

няма я,

а те следи,

пъдиш я,

а тя се връща -

и мраз и огън

в танц безумен

те обгръщат...

 

Даряваш й

страстта си,

топлината си

й даваш,

а тя през рамо

киска се

и се отдалечава...

Аз

не знаех,

че има

любов

такава... 

© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??