3.08.2016 г., 15:11 ч.

Любов в тишината 

  Поезия » Любовна
456 0 1

Любов в тишината

 

Една любов, която движи се на пръсти

и едва-едва отваря тя вратата,

любов лишена от гласност и предразсъдъци,

познавате ли  любовта в тишината…

 

Любов, в която няма думи,

а ако има те са само шепнешком,

любов, която с тиха бурна страст се целува,

любов, която никога си няма дом…

 

Една любов скрита сред шума на парка,

любов избягала от суетата на града,

любов, която се ражда и умира в мрака,

преди първите слънчеви лъчи на сутринта…

 

Любовен огън, който не трещи не пука,

една малка свещ, запалена тайно в нощта,

свещ, която ако някой от нас не духне,

все някога ще я угаси вятъра в нощта….

 

Любов, която няма караници и обяснения,

любов, която прави се само с дъх и с очи,

на испански биха казали „amor en silencio“,

или любовта, която трябва да мълчи…

 

Любов, която никога за нищо не говори,

не спори, не се хвали и големи неща не обещава,

и без думи, тя готова и може всичко да стори…

И въпреки това, не ти я пожелавам…

 

03.09.2015

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??