Дълго жадуван от земя и хора,
днес небето сипе кротък благодат!
Ноември носи в себе си богат
живот!Дъжд за фауна и флора,
ще съхрани небесният покров.
А моя милост стои край Тунджа
под моста и пише стих за любов...
На риболов съм.Кому ли е нужно
да хвана нещо?Днес Свети Мина
раздава благоденствие дъждовно!
Любовен дъжд!Дано зарадва сина
с любов и земеделците грижовни!
Вали,не спира ноемрийският дъжд!
Радвам се,че няма да хвана риба!
Случвало се е и друг път неведнъж...
Небето от любов разкъса ефирната
си риза!Стоя и се радвам,като дете,
което край реката щастливо се смее.
И любовта му с дъжда тихо расте.
И душата му скита и слънчева грее!
© Стойчо Станев Всички права запазени
Радвам се, че ти допада!🙏🙂