25.01.2014 г., 19:54 ч.

Любовен експрес 

  Поезия » Любовна
1757 0 9

Всичко започна така -

в експреса София - Варна,

аз ù подадох ръка,

тя грейна пред мен лъчезарна.

Със усмивка ми каза - мерси

и понечи да грабне багажа,

хубавице, купе не търси,

кавалер съм, дай шанс да покажа!

Ето тук е свободно место,

тук, до мене, отдавна те чакам,

заповядай... моля... седни,

хукна свирейки шеметно влака.

Как я гледах с трепет в очи,

миг се чудих... коя си, душице?

Как я стрелках с любовни лъчи

и букет ù откъснах - звездици.

Как се казваш, попитах пленен,

закачливо ме плисна - Мария,

в знойни устни блясък червен

пожелах си за час да отпия.

В ритъм тупкаха пулс... колена,

влакът гънеше своето тяло,

запрепуска сърцето... жена,

Боже, прелест до днес невидяло.

Щом ни гмурна тунелът студен,

доближих я, обсипах с целувки,

не усетих поглед смутен

сякаш чакаше мойте милувки.

Във купето внезапно нахлу

за проверка кондукторка стара,

дай билети момче... нали чу,

слизаш... Плевен следваща гара.

Днес пак чувам познатия глас -

проверка... билети... стократно

с експреса летя и в същия час

Мария си искам обратно!


© Красимир Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??