21.02.2018 г., 11:34 ч.  

Клетва и катинар 

  Поезия
714 1 1

 

 

 

           

 

Искам да те видя цялата в бяло,

с твоят принц под ръка пред олтара. 

За брачен обет и ново начало,

под звуците на венчални тропари.

 

В чест на тази света литургия,

свил от момини сълзи венче,

да закичи косите ти твоят месия -

с благодат да ликуват души обручени.

 

Ако той е човекът когото обичаш,

и в теб тържествуват за него фанфари,

сълзите от радост ще скрия тактично,

ще изчезне най - после в гърдите нагара.

 

Сватбен тур до Париж и моста Пон Ньоф,

като дар от сърце приемете.

С клетва гравирана за вечна любов,

на перилата на моста катинар заключете.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??