15.08.2014 г., 16:23 ч.

Любовни метаморфози 

  Поезия » Любовна
916 0 18

 

Първата любов е като звяр,
здраво те захапва за сърцето,
не зарастват раните – олтар
даже да ѝ вдигне битието.


Първата любов – лихвар проклет – 
не заспива кротко под звездите
и краде от дните ти до гроб
лихвите на чувствата ти скрити.

 

И додето гониш ден след ден
блянове и сънища горещи,
най-накрая виждаш поразен 
истинската – как върви насреща.

 

Първата?... Не първата. Я, спри!
Кой глупак за първата се сеща,
щом прегърне в грешните си дни
своята последна обич, днешна.

 

И ръцете стават на криле,
а сърцето бие като лудо...
Ще му стигне, за да не умре
даже в ада…

Ако я изгуби.

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??