25.12.2007 г., 13:09 ч.

Любовно /акростих/ 

  Поезия » Любовна
1983 1 4
Любовно
/акростих/

Ако искаш душата ми вземи!
Бих искал всичко да ти дам!
Важно е да бъда до смъртта със теб, и
гъделът на живота, не ще ме подведе.

Дъхът на младостта ми ти плени,
ежедневието на последните ми дни,
жизнеността на младото ми тяло и
зрелостта на жадните ми мисли.

Искам с теб да бъда до последните си дни и
йоните на въздуха любовен да поглъщам.
Как повеляват нежните ти устни - за
любовта прегърнала преплетени сърца?

Мъдростта тук място не намира и
никога не ще посее хиляди зрънца!
Очите ти откриват дълбоката бразда -
последната в съвместния любовен наш дует.

Радостта обхванала сърцата, с пепел не посипвай!
Слънцето обхванало душите млади, с облаци не скривай!
Таванът на небето с хиляди звезди обсипвай!
Уханието на копринения въздух е с дъх на рози.

Флиртът между нас, намира свойто място.
Хубостта на нежното ти тяло,е скрита в любовния ни храм.
Целувам със страстта - обхванала плененото ми тяло и
чакам отговор от влажните любовни устни

Шепнат ухаещите цветове в сърцата млади.
Щъкат думите в ръце преплетени и целуват
юношата-скрил се в мъжественото тяло,
яхнал страстни мисли...

© Николай Пеняшки-Плашков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??