12.09.2005 г., 19:11 ч.

Любовно-митологично 

  Поезия
764 0 2
Над кръчмата изгряха две луни.
Звздите - млечен крем - за свод.
Заклатих се, като в бурен ден
самотен романтичен платноход.
Изглежда, че вълните са сърдити,
а барманът се хили под мустак.
Стоят на маса тройка Афродити,
ще акостирам там... и още как.
Гледат ме, като дошъл от Марс.
В изненадата е моята стихия.
От ревност Зевс, превърна ги тогаз
в злобни, демонични еринии.
Сама съм - креснаха ми тричките сърдито -
Напил си се, олял си се без мера...

Любов аз търсех, с Афродита,
а не с Алекто, Тисифона и Мегера.

© Хухавел Кайлъшки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??