9.11.2011 г., 19:16 ч.

Любовта 

  Поезия » Любовна
496 0 0

Любовта

 

На Иви

 

Усмивка, вместо залп от обвинения,

целувка, вместо огън от плесник.

Любовта - утеха без съмнение

и празник в свят коварен и безлик.

 

Прегръдка, вместо думи - оскърбление,

ръка за помощ, вместо порив див.

Скръбта затваря пътя за спасение

от завист и обида в свят лъжлив.

 

Любовта е глътка старо вино,

благодатна почва в спомен мразовит.

Дар от рая, пламъче нетленно

в дълбините на душата вечно скрит!

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??