Коварна спътница е любовта.
Един път дава ти крила,
Дръг път примамва те с лъжа.
А ти все още вярваш и така.
Отвори очите си дете -
Любовта не е добра.
Да, тя има свойта красота,
Но временна е тя.
Рядкос е това - любовта
Да не е лъжа.
Повярвай ми сега
И сърцето си за нея заключи.
Не вярвай ти на думите й сладки.
Тя винаги така говори.
Ласкателка голяма любовта е.
С думите си всеки тя омайва.
Звезди й дай на нея
Да ти сваля.
Тук равен тя
Съперник няма.
Така, че мило, мое,
Доверие не й дарявай.
Знай - ще подведе те
И много ще боли.
Поне веднъж послушай ме!
Очи сега ти затвори
И със сънят
В забрава потъни.
© Ели Всички права запазени