15.04.2015 г., 20:41 ч.  

Любовта 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
673 0 0

ЛЮБОВТА

 

Господ е запалил свещ,

около която се въртиш.

Ясно осъзнаваш, че това е твоето последно пътешествие

и смисъла на целият ти път.

 

Разумът се бори, въображението рисува картини,

опитвайки се да те отклони – напразно,

сърцето ти ги пъди като неприятни спомени.

 

Твоята свещ,

свети само за теб и я виждаш само ти. 

Спираш да се бориш,

защото дълбоко в себе си усещаш,

че това е твоята съдба. 

 

Сливаш се със пламъка на твоята свещ.

Отстрани погледнато, е кратък миг,

но за теб е целият живот събран във вечността –

безкрайно щастие и любов, събрани в този кратък миг.

 

 

 

Явор Занков Мартинов

© Явор Мартинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??