Красота изпълва погледа ти,
пред теб бледнеят полските цветя.
Какво се случва с мен? Наистина ли
във мен разцъфва любовта?
Без тебе нощите минават тягостно,
прекършена изглежда моята душа.
Сънувам утрото и пак събуждам се.
Посреща ме рубинена зора.
Ах, всичко днес е като приказка -
зората, макът, росната трева.
Най-сетне аз разбрах -
във мен разцъфва любовта.
© Паулина Зарева Всички права запазени