17.05.2011 г., 21:26 ч.

Любовта е сляпа, глуха и няма 

  Поезия » Любовна
1031 0 4

 

 

Любовта не чува, не вижда и не говори.

 

Любовта мълчи с години, смирено те търси със поглед,

Чака те да дойдеш, дори и да знае, че ще те отпрати.

Вижда те на ъгъла как крачиш бодро и обръща глава.

Любовта е тъпкана, обиждана и пренебрегвана,

Тя прощава до безкрая.

 

Разпуснала коси над рамене, протяга ръка и те милва.

Пресипнала от желание. Гола и тиха. Тръпне.

Разкъсана от болка, утре пак ще бъде цяла.

 

Защото любовта няма предел.

Защото толкова години иска тихо да прошепне „Обичам те”.

Любовта не я е страх да го каже на глас.

Но Любовта е сляпа, глуха и няма.

 

 

© Моника Пашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??