31.05.2017 г., 22:52 ч.  

Любовта е всичко за душата 

  Поезия » Строги форми
941 0 2

Ни време, нито пустош, ни терзание,

ни буреносни облаци, ни мрак

ще се изпречат пред едно мечтание

надеждата открило в звезден знак.

 

О, красота пречудна само как

с усмивката на радостта изгрява

и синеока нежност пак и пак

светла топлина безспир отдава.

 

И вярата в доброто полетява

над фалша лицемерен с грубост дива

и обичта отново побеждава,

че тя е истина и тя е жива.

 

Любовта е всичко за душата.

Без любов пропадат небесата.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??