5.08.2006 г., 19:37 ч.

Любовта - каква е тя? 

  Поезия
544 0 3
Любовта -
каква е тя?
Страстна,
опасна,
но и прекрасна!...

Майчината обич
е като слънчев лъч-
сгрява те
и те окрилява...

Любовта бащита
е като звезда светеща -
блести и осветява
пътя ти в нощта...

Братската любов
е като нов покрив -
пази те
от бури и дъждове...

Споделената любов
е като птица с крила -
дава ти сила
да полетиш на карай света...

Нещастната любов
е като тлееща жарава-
и без пламък дори
докрай те изпепелява...

03.06.2006г.
София, България

© Весела Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??