3.02.2011 г., 17:00 ч.

Любовта какво е 

  Поезия » Любовна
572 0 2

Любов? Това какво е?

Страст? Защо е?

От любов ще страдаш,

а от  страстта жив изгаряш.

 

Защо да обичаш?

Защо да изгаряш?

Защо на някой да се вричаш

и защо да му вярваш?

 

Толкова ли е важна любовта

и толкова значима ли е страстта?

И трябва ли света

да управлява ТЯ?

 

Трябва ли да я има?

Трябва ли да е тема любима?

Искам да я забравя

и настрани да я оставя.

 

Някога вярвах в любовта

и дори в страстта.

Но изигра ми шега

и сега съм сама?

 

Любов? Това какво е?

Страст? Защо е?

Стига, хора, сте мечтали

току-виж заради нея сме остаряли.

 

 

 

 

 

© Теодора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??