14.02.2012 г., 20:08 ч.

Любовта ми към теб 

  Поезия » Любовна
722 0 2

http://vbox7.com/play:934bf801

 

Моята любов към тебе се изгуби

някъде в кълбото на годините.

Излиня от делниците груби.

Разболя се, но не си замина.

 

Аз превързвам раните ù често,

упорито я реанимирам.

Пазя я, щадя я и естествено

се старая да не я стресирам.

 

Тя ме умилява и ме плаши.

Жилава е, ала анемична.

Храни се със нежностите наши,

но прилича на анорексичка.

 

Иска ми се да е здрава и красива,

да не се измъчва, да не страда.

Тя изглежда като мощи живи.

(Сто години е живяла  в Ада.)

 

Само ти единствен още можеш

да я съживиш и да я върнеш,

да я преродиш и разтревожиш

и в поезия да я превърнеш...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесвам стиховете ти!В тях има силен емоционален заряд и определено въздействат върху читателя!И този стих се е получил чудесно!Имаш моите поздравления Нинче!
  • Поздрави и от мен,хубав
Предложения
: ??:??