9.11.2013 г., 9:32 ч.

Любовта на лудост, която прилича... 

  Поезия » Друга
514 0 5

 

 

Любовта на лудост, която прилича...

                       (триптих)

1.

 

Любовта на лудост, която прилича

и на запой изначален-

тя гола на слънцето се препича

по начин приет за скандален...

 

И адски готина, щура, нахална-

правата си дръзко тя предявява,

макар да не ѝ се оспорват отдавна...

 

... А ураганите някой да разрешава?...

 

Тя обещава стихийно, хазартно

Живот във красива легенда,

но едва,

когато те грабне във порив внезапно,

о, господи,

разбираш какво е: любов за последно!...

 

2.

 

Какво ли очите ми до днес не са видяли

в Живота, дето мина-

и дъждове са ме валяли

в разгула на една Пустиня!...

... О, да: и влюбен бях за малко-

там, нейде из Живота...

Но бях скептик... А после- жалко,

пропуснах Тържеството...

 

3.

 

Аз зная начини хиляда:

как Времето лети

да не забелязвам, 

но първенство от тях се пада

на смутният копнеж, когато

глава заровя в женска пазва...

... И потопен в упойващата нежност

от аромат на мляко и на вино,

през устните ми тръпни се процежда

вкусът на: грях и на невинност...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??