Кажи ми, художнико,
как уби любовта си.
В картината ти тъжна
видях бяло момиче в черно пространство да броди...
Кажи ми, композиторе,
как уби любовта си.
В тъжната ти мелодия чух
бяло момиче да плаче с черен напев на орисници...
Кажи ми, поете,
как уби любовта си.
В стиха ти тъжен съзрях
бяло момиче с любимия си да се разделя и черни думи да казва...
Аз ли съм бялото момиче,
родено от тъгата на творците.
Кажи ми, любов моя,
как да Убия любовта си към теб.
© Петя Рашкова Всички права запазени