27.12.2007 г., 8:43 ч.

Любовта не е красива отвсякъде... 

  Поезия » Любовна
655 0 9

 

 

Защо ли толкова пиша за любовта?
Дали защото е юни?
Или защото си я нося в кръвта,
родена сред пясъчни дюни?

Започва класически, с една искра,
преминава през куп изпитания,
за да разцъфе красива, мила, добра
и завинаги в сърцата остане.

Че кой би дръзнал, да спре любовта,
ако на прага му засмяна почука?
Тя винаги и за всеки е добре дошла,
защото прогонва самота и мъка!

Любовта е прекрасна, чаровна, обичлива,
ако гледаш нейното усмихнато лице!
Но тя е толкова грозна, че дъхът ти спира,
ако й видиш гърба, да си тръгва от теб!

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??