21.09.2007 г., 20:42 ч.

любовта не се опитомява 

  Поезия
645 0 6
 

  Любовта не се направлява


Дълго наслагвани спомени

догарят, оставяйки облак от  дим,

стари чувства разголени

обричат те дълго да бъдеш раним!


Нима е посилно човешки,

щом с някой  си бил неделим,

след негови думи за сбогом

да  се приучиш да живееш един!


 И съзнаваш, че в обичта няма поводи,

съзнаваш, че си длъжен да даваш простор,

но забравяш  разумните доводи,

когато самотата ти се превръща в  затвор.


И преобръщаш света заради някой,

лишаваш мисълта си от покой,

за да разбереш едно правило в движение

- любовта не подлежи на направление.

© Мери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??