Наднича Любовта сред светлината
и по стените зайчета рисува,
разпъва като във море платната.
Днес в моя дом усмихната нахлува.
Пулсира. В часовете се оглежда.
Мечтае и усещам топлината.
В косите ми посява миг Надежда,
танцува в тях, прогонва тъмнината.
И с тихи стъпки в ъглите заспива -
за утрото да грее, в нови часове.
Децата ми грижливо през нощта завива
и в сънищата им сред нежността плете.
© Ивелина Цветкова Всички права запазени