8.03.2021 г., 7:22 ч.

Мадмоазел 

  Поезия » Бели стихове
431 1 3

 

 

Не следва правилата на салонните лъвове,

накратко не се припознава в нелепости

и избягва да бъде позната навсякъде.

Позира и пози, и стойки знае всякакви,

от недомлъвките ще измисли още повече

истории, за да се изяснят всички причини,

за да се случат или да се прикрият случки.

В тия одумки, които са блазнещи слуха,

ще накара всички присъстващи да повярват.

Не е от дамите, които не знаят какво се говори

за тяхната особа, но не върши всичко наопаки

според нагласите и за салонните почести.

От ненакърнимите светски кавалери

ще приеме комплимент от една фраза,

без да лъкатуши унила сред егоцентрици,

както се забелязва при все понякога.

Знае всевъзможни забавни истории

и не се стяга от набедености на лунатици,

а обикновено е в стегнат изящен корсет.

 

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??