20.01.2010 г., 18:15 ч.

Магарешка любоff 

  Поезия » Хумористична
548 0 1

 

 

                   Магарето решило да се учи

                   (навярно и от празна суета)

                    и диплом светски да получи,

                    да е уважавано накрай света.

 

 

                    Открило то и някаква овчица

                    парите обещала - май наведнъж,

                    но казала му нежната царица,

                    че трябва да ù стане неин мъж.

 

 

                    Магарето приело със насмешка -

                    наум си казало "Прекрасен шанс!",

                    сторила дамата наивна грешка -

                    изпратила го в лъжовен транс.

 

 

                    Набързо отлетели шест години

                    далеч от провинциалния градец,

                    но, както споменават и роднини -

                    осилът получил диплом и живец...

 

 

                    Подскочила овчицата до небесата,

                    решена смелия съпруг да поздрави,

                    но там заварила да си тресе месата

                    жребица с любимия прегърнати, уви!

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??