27.03.2020 г., 23:13 ч.

Магазинче за усмивки 

  Поезия
452 0 2

магазинче за усмивки и хубави цветя
намиращо се на улица "цветна мечта"
ухаещо на аромат от печени курабийки 
какафония от щастие със сладки магийки

 

на шарени рафтове с неправилни стени
подредени са щастливки от всички страни 
и разни криво-игриви огледала
те даряват с усмивка от всяка страна 

 

тук там наднича минзухар
в ръката на клоун другар
а той с илюзия необозрима
подарява карамфил на твоята любима

 

книжки с картинки лятят из простора
весели букви закачат децата
а там отзад на двора
жужат пчели и приказват с цветята

 

красиви пеперуди върху омайни балони
огромни буркани с уникални бонбони 
всякакви смайлки се усмихват от стъклата
невиждана опашка за приказка непозната

 

магазинче за мечти и усмивки
за всякакви шарени неща
питате де се намира
ей там зад ъгъла в собствената душа

 

© Всемнелюб Всички права запазени

Магазинче имам - без стелажи,
касов апарат и закачалки.
И продавам - всеки ще ви каже,
шарени лъжи, за откачалки.
Там ще ви усмихне много лесно, ...
  403 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??