28.03.2020 г., 11:31 ч.  

Mагазинче с криво огледало 

  Поезия » За деца
405 2 8

Магазинче имам  - без стелажи,
касов апарат и закачалки.
И продавам - всеки ще ви каже,
шарени лъжи, за откачалки.

Там ще ви усмихне много лесно,
веселото криво огледало.
С гъделичкащи перца, чудесно,
пее ви канарче пощуряло.

Там маймунка криви се в поклони,
пъргава е, веща и сърцата.
В джобчето на пъстри панталони,
крие тя бонбони, за децата.

Куклата ти, русата се счупи?
Камиончето ти не е цяло?
За усмивка мама ще ти купи.
В магазинче с криво огледало...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

магазинче за усмивки и хубави цветя
намиращо се на улица "цветна мечта"
ухаещо на аромат от печени курабийки
какафония от щастие със сладки магийки
на шарени рафтове с неправилни стени ...
  455 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??