12.08.2018 г., 2:29 ч.

Майчина заръка 

  Поезия
421 3 6

Намери я, сине –

сред хиляди жени. 

Тя е в твоите очи –

нежна, красива богиня. 

 

От далечно царство дошла

в твойта топла постеля. 

С дъх на цветя –

обич за теб изпрела. 

 

Ти до нея бъди

в най-трудните дни. 

Цвете е.  Погали я. 

 

Една мъжка ръка

понякога стига. 

Две-три мили слова

и изправя гордо глава. 

 

Твоя е вече жена. 

Една сбъдната наша мечта! 

Колко много слънца! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??