10.10.2013 г., 23:54 ч.

Майката Природа 

  Поезия » Пейзажна
854 0 3

Силна и независима, зла или добра,
тя умее да наказва, да пощадява
с честна  ръка.
Характерът - суров, но справедлив,
еднакво дава и отнема от живота ни красив.

Нежна и любяща с любов от сърце,
тя дарява обич, както майка на дете.
Вятърът е нейната прегръдка,
пронизващо студена... страстна и гореща. 
Слънцето е нейната усмивка
грейнала от щастие... скрита от тъга.
Дъждът са нейните сълзи,  
от радост или болка ще вали.

Коя е Тя?
Жената със силна душа
търпяща човешката разруха, наша глупота!
Бди като орлица над своите орли,
изчаква отстрани да напомни,
че не нии дърпаме нейните юзди,
или... пак да дари несметните богатства
на красивата природа и плодородните земи.

Живееме със нея, дишаме със нея,
навсякъде около нас е... и вътре в нас е,
това е Тя, вълшебна и величествена 
майката Природа!

 

© Ердал Амедов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Нежна и любяща с любов от сърце,
    тя дарява обич, както майка на дете."
    Много красиво!Аплодисменти!
  • Много благодаря за положителния коментар
  • Браво! Прекрасен стих за природата - външната и вътрешната! Поздравления!
Предложения
: ??:??