8.09.2013 г., 18:02 ч.

Майката с дете 

  Поезия » Друга
405 0 8

Има ли на този свят безкраен

по-прекрасно нещо от жена с дете?

В този чуден свят, макар и краен,

винаги до днес вълшебството са те.

 

Гледаш ли жена в ръце с детето,

все едно пред тебе има божество.

Те пред теб са красота додето

съществува Кръст, Голгота, Рождество.

 

Майка със дете - една Икона,

на която трябва да ù правиш път.

Мама е красавица - Мадона,

а детето - чудото от кръв и плът.

 

Тя - началото му на живота,

то пък - бъдещето ново на света.

И през Раждане, и през Голгота

да познае и бодила, и цвета.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??