5.05.2009 г., 8:16 ч.

Майска утрин 

  Поезия
432 0 2

Събудих се от утринната песен,

която птиците ми пееха навън,

в магията на пролетта унесен

край мен кипи животът не насън.

 

Откъснах люлякова клонка,

градините сега са пчелен рай,

а вятърът със свойта гонка

издига ги над целия сарай.

 

Омагьосан в ранни часове

в екота на гласове познати,

посрещнах майски дъждове

и вкусих майски аромати.

 

Затичан по пътеките зелени

на този и на другия баир,

реката в мен по мойте вени

бумтеше и не знаеше хаир.

 

 

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как да не напишеш стих за майската красота!
    Поздравявам те!
  • Прекрасен стих!
    По вените ти тече майската кипнала утрин от възхита и преклонение пред красотата!
Предложения
: ??:??