Събудих се от утринната песен,
която птиците ми пееха навън,
в магията на пролетта унесен
край мен кипи животът не насън.
Откъснах люлякова клонка,
градините сега са пчелен рай,
а вятърът със свойта гонка
издига ги над целия сарай.
Омагьосан в ранни часове
в екота на гласове познати,
посрещнах майски дъждове
и вкусих майски аромати.
Затичан по пътеките зелени
на този и на другия баир,
реката в мен по мойте вени
бумтеше и не знаеше хаир.
© Даниел Стоянов All rights reserved.
Поздравявам те!