26.02.2010 г., 20:32 ч.

Майстор Чукчо Моментов 

  Поезия » Хумористична
965 0 3

Из "Перфекционисти"


Майстор Чукчо - чудото на всички чудеса,

друг по-сръчен няма и не ще има на света.

Това, да ти издигне той висок небостъргач,

готов - завършен ще е от заран до здрач.

Моментално всичко той ще построи,

макар и с риска после да се разруши.

Ентусиазмът важен е в таз' надпревара,

а ентусиазъм Чукчо има до забрава.

Дупки да пробие, прозорец да ти сложи,

по всяко време може да ти се наложи.

Майсторът работа никога не ще откаже,

даже къщата ти без пари ще я измаже.

Е, ще забрави тухлите да върне пак на място,

мивката ще висне от тавана, щото долу - тясно,

покривът ще се превърне в подова настилка,

а след оглед собственика ще го носят на носилка.

Ала футуристичен вид добива всеки дом,

през който майстор Чукчо е препуснал като кон

© Ами Тола Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??