4.04.2008 г., 10:19 ч.

Мак 

  Поезия » Друга
2242 0 8
 

С мак в ръката,

богинята Церера е благословила Земята:

"Свещени да са брака, децата, полята!"

Кръвта на всички воини, пролята,

в цветовете на мака сякаш е влята!

 

Мак - цвете алено,

като малко дете си ти обичано и галено.

От малките ти нежни семена

израстват цветенца, като червени знамена,

 

разлюляни в полето,

за връзка между земята и небето.

Ти внушаваш кралско могъщество, сила,

а те са нашата опора, надежда и закрила,

 

не само когато страдаме безутешно,

но и когато трябва да вървим успешно!

О, вие макове, ефирно червени,

от природата в свещен съюз сме с вас закрепени!

 

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??