22.02.2018 г., 22:09 ч.  

Малка равносметна 

  Поезия » Философска
240 0 0

Малка равносметка

 

Не съм оставал сам, да се размисля,

да видя как до  тука съм дошъл,

концепциите си да преосмисля,

да опресня не пресния акъл.

 

Вървял ли съм по правата надолу?

Презирал ли съм някого от нас.

Защото бил съм впрегнат като вола

и съм проклинал тежкия си час!

 

Не знам дали съм бил праволинеен.

Прескачал ли съм тайничко плета.

От "злото" често бил ли съм отровен,

загубвайки  посоките в света!

 

Във този гаден свят разочарован

стаял ли съм на топличко  и аз!

Или съм бил в живота  опакован,

и винаги съм дебнал своя час!

 

 03.05.2006г. Техеран

 

пр

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??