МАЛКА ВСЕЛЕНА
От зелените клони на люляка
струи дъх на мед и на слънце.
Птица внезапно долита,
захапала в клюна си зрънце.
Малък рояк от пчелици
жужат несмутени наоколо,
но плесва с крилете си птица
и литва роякът високо.
Мрежа от сребърни жици
между клоните паяк заплита.
В зелените клони на люляка
една малка вселена е скрита.
© Юлияна Донева Всички права запазени