Jul 29, 2011, 12:19 PM

Малка вселена 

  Poetry » Other
716 0 3

МАЛКА ВСЕЛЕНА

 

От зелените клони на люляка

струи дъх на мед и на слънце.

Птица внезапно долита,

захапала в клюна си зрънце.

 

Малък рояк от пчелици

жужат несмутени наоколо,

но плесва с крилете си птица

и литва роякът високо.

 

Мрежа от сребърни жици

между клоните паяк заплита.

В зелените клони на люляка

една малка вселена е скрита.

 

© Юлияна Донева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??