2.03.2022 г., 20:09 ч.

Малки, жарни капчици любов 

  Поезия » Любовна
251 0 0

 

Улиците - Кални, шумни, мръсни... 

Дъжд, порой-

сипят се кристални капчици любов. 

Студени, неприветливи снаги
бягат, лутат се

- сякаш с огнени стрели ги целят. 

 

Две лица, два погледа се срещат, 
две съдби преплитат се. 
Път, кръстопът - избор, шанс, съдба
Фата Моргана - Казанова - интрига. 

 

Потопи се в очите - 
Казват - " не", 
прочети, всъщност искат "да" 

 

Завладей душата - 
нежна, стихийна, силна - крехка, 
обичлива и жестока. 

 

Спечели сърцето 
страст, копнеж, болка, страх, 
любов,  любов. 

 

Червена романтична чаша вино, 
до черна уникално рядка роза, 
ухае на греховност, 
както чувствата към теб. 

 

Нежно, изваяно тяло се прокрадва
през пламъка на ароматни, топли свещи. 
Лъха на искреност стаена, 
витае вопъл и ламтеж. 

 

И както силно огнището бумти, 
така и любовта между две души. 

И както восъкът - спонтанно капката изстива
така и всеки допир в спомен запечатва се. 
И както кубчето лед по кожата се плъзга
така и оставя след себе си студена диря. 

© Tebasile Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??