21.02.2024 г., 12:44 ч.

Малки женски неща 

  Поезия » Любовна
145 4 5

МАЛКИ ЖЕНСКИ НЕЩА

 

Дали ще ме забравиш, аз не знам.

И тъй като старик съм непотребен,

във моята последна капка RAM

ще си прикътам споменче от тебе! –

 

кутийката от летния ти грим,

флакончето от твоя лак в лилаво,

и стръкчето трева от онзи чим,

на който ме простря, и то със право! –

 

станиола от бонбончето "Меrci",

парченцето от счупената шнола

и твоят див копнеж по Дебюси! –

със който ме гипсираше на стола,

 

билета ти в трамвайчето пред ЦУМ,

което ни отвя пред НДК-то,

и лъх от твоя "Hot Couture"-парфюм,

захвърлил ме във мъжкото ми лято,

 

прекрасните ти чизми! – жълт велур,

с които тракаш в тихите пресечки,

и аз ти щракам селфи в контражур

под всички Малки – и Големи мечки,

 

С теб се превръщам в снопче Светлина.

С теб спирам даже Земното въртене.

Една прекрасна, влюбена Жена!

И то в кого? – разбира се, че в мене.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??