16.11.2008 г., 20:25 ч.

Малкият мъж си отива 

  Поезия » Друга
481 0 4
 
    • Тези сиви тополи,
    •                                  облечени лошо
    •   и безобразният дъжд.
    •   Стъпките кални,
    •                                чадърът, галошите -
    •   под силуета на
    •                                малкия мъж.
    •   Дрехата чудна -
    •                             прозорецът в стаята
    •   цял от пера.
    •   Лепкаво, мокро поле
    •                                       във безкрая.
    •   И тишина.
    •   Псуват глухо
    •                          и шумна е кръчмата.
    •   Пустош и мрак.
    •   Върху следите
    •                             от малките стъпки
    •   сипе се сняг...

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??